Krem czekoladowo-kawowy z różowym pieprzem
Krem czekoladowo-kawowy z różowym pieprzem
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Śmietana kremówka 36 proc. - 1/3 szklankiKawa mielona - 1.5 łyżeczkiPieprz kolorowy - 1/4 łyżeczki ziaren różowego rozgniecionych w moździerzuCzekolada gorzka - 10-12 dag posiekanejBiałka - 3-4Cukier - 1 łyżka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Zagotowujemy śmietankę z kawą i pieprzem, zdejmujemy z ognia, przykrywamy i odstawiamy na pół godziny. Cedzimy przez gęste sitko, łączymy ze stopioną czekoladą, studzimy.
2 / 3
Ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę, delikatnie łączymy z masą czekoladową.
3 / 3
Gotowym kremem napełniamy pucharki. Możemy podać z cząstkami gruszek z syropu albo świeżymi owocami jagodowymi, np. malinami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory