Krem czekoladowo-kawowy z różowym pieprzem

Magda Duklas/Magazyn Kuchnia 16.02.2021 17:33
(brak ocen)
OCEŃ
Krem czekoladowo-kawowy z różowym pieprzem
Krem czekoladowo-kawowy z różowym pieprzem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Zagotowujemy śmietankę z kawą i pieprzem, zdejmujemy z ognia, przykrywamy i odstawiamy na pół godziny. Cedzimy przez gęste sitko, łączymy ze stopioną czekoladą, studzimy.

2 / 3

Ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę, delikatnie łączymy z masą czekoladową.

3 / 3

Gotowym kremem napełniamy pucharki. Możemy podać z cząstkami gruszek z syropu albo świeżymi owocami jagodowymi, np. malinami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA