Krewetki z limonką

Tessa Capponi-Borawska/Magazyn Kuchnia 19.11.2020 15:18
(brak ocen)
OCEŃ
Krewetki z limonką
Krewetki z limonką
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Z dwóch limonek otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Oliwę rozgrzej na dużej patelni, wrzuć czosnek i smaż 30 sekund. Dodaj krewetki, smaż 5 minut, od czasu do czasu odwracając. Dodaj skórkę i sok z limonki, wlej sherry, przesmażaj jeszcze chwilę. Sparz i pokrój dwie pozostałe limonki. Krewetki nadziej na patyczki, podawaj z cząstkami limonek.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA