Kruche ciasteczka z dodatkami w czekoladzie
Siedzisz na kanapie oglądasz film i nagle masz ochotę na czekoladę. Wstajesz idziesz po czekoladę, siadasz na kanapie i kontynuujesz oglądanie filmu. Po chwili masz ochotę na bakalie. Co się dzieje? Znów idziesz do kuchni, bierzesz bakalie, wracasz do pokoju i siadasz na kanapie. Tak się dzieje też wtedy, kiedy masz ochotę na chałwę, Torcik Wedlowski czy ciastka. Problem rozwiąże się sam, jeśli zrobisz nasze kruche ciasteczka z pysznymi dodatkami.
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Czekolada gorzka - 100 g czekolady gorzkiej E.WedelCzekolada mleczna - 100 g czekolady mlecznej E.WedelMasło - 100 gMleko skondensowane słodzone - 300 mlWafle - 1 Torcik WedlowskiChałwa - 125 g chałwy Królewskiej o smaku waniliowym E.WedelBakalie - 125 gWiórki kokosowe - 2 łyżki
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Do niewielkiego garnuszka wlej mleko skondensowane. Dodaj masło oraz oba rodzaje czekolady i postaw garnek na wolnym ogniu. Podgrzewaj, często mieszając, aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą w jednolitą masę. Zdejmij garnek z ognia.
2 / 2
Torcik Wedlowski i chałwę E.Wedel pokrój w drobną kostkę i dodaj, wraz z bakaliami, do garnka z masą czekoladową. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Nakładaj po łyżce masy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i formuj okrągłe ciasteczka. Posyp ciastka wiórkami kokosowymi i wstaw do lodówki do czasu stężenia.
Po więcej czekoladowych inspiracji zajrzyj na stronę http://wkuchnizwedlem.wedel.pl/
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory