Składniki (20porcji)
-
Cukier - 1 szklanka białegoWoda - gorąca; 1/2 szklankiSok z limonki - z 1/2 owocuCukierki - 10 dag małych i kolorowych (np. MM's, kamyczki itp.)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Wlewamy wodę do rondelka, dodajemy cukier, gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 minut (syrop powinien zgęstnieć, ale nie ściemnieć).
2 / 4
Wlewamy sok. Mieszamy i wylewamy gorącą masę cienką warstwą na wyłożoną natłuszczonym pergaminem powierzchnię.
3 / 4
W masę wciskamy cukierki (puszczą trochę koloru).
4 / 4
Gdy masa ostygnie i stężeje, rozbijamy ją tłuczkiem na kawałki. Większe z nich owijamy celofanem, nie przejmując się asymetrią.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory