Krzywe landrynki tęczowo-limonkowe

Magazyn Kuchnia 29.01.2021 14:27
(brak ocen)
OCEŃ
Krzywe landrynki tęczowo-limonkowe
Krzywe landrynki tęczowo-limonkowe
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (20porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Wlewamy wodę do rondelka, dodajemy cukier, gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 minut (syrop powinien zgęstnieć, ale nie ściemnieć).

2 / 4

Wlewamy sok. Mieszamy i wylewamy gorącą masę cienką warstwą na wyłożoną natłuszczonym pergaminem powierzchnię.

3 / 4

W masę wciskamy cukierki (puszczą trochę koloru). 

4 / 4

Gdy masa ostygnie i stężeje, rozbijamy ją tłuczkiem na kawałki. Większe z nich owijamy celofanem, nie przejmując się asymetrią.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.