Kuskus z bakaliami i syropem klonowym

Magazyn Kuchnia 30.01.2020 11:14
(brak ocen)
OCEŃ
Kuskus z bakaliami i syropem klonowym
Kuskus z bakaliami i syropem klonowym
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Do gotującej się wody dodajemy masło, pokrojone w paski morele i daktyle, oraz rodzynki. Gotujemy ok. 3 min i kompotem zalewamy kuskus. Zakrywamy i odstawiamy na ok. 5 min. Jeśli powstaną jakieś grudki, rozdrabniamy kaszkę widelcem. Dodajemy migdały, orzechy włoskie i pistacje. Wykładamy do czterech miseczek i polewamy syropem klonowym wymieszanym z cynamonem. Kuskus podajemy udekorowany bitą śmietaną i plasterkiem pomarańczy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps