Składniki (4porcje)
-
Woda - 3/4 lMasło - 4 łyżkiMorele suszone - 10 dagDaktyle - 10 dagRodzynki - 5 dagKuskus - 15 dagMigdały - 5 dag, obrane i posiekanePistacje - 5 dagOrzechy włoskie - 5 dagSyrop klonowy - 4 łyżkiCynamon - łyżeczkaPomarańcze - 4 plasterkiBita śmietana - 4 łyżki do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do gotującej się wody dodajemy masło, pokrojone w paski morele i daktyle, oraz rodzynki. Gotujemy ok. 3 min i kompotem zalewamy kuskus. Zakrywamy i odstawiamy na ok. 5 min. Jeśli powstaną jakieś grudki, rozdrabniamy kaszkę widelcem. Dodajemy migdały, orzechy włoskie i pistacje. Wykładamy do czterech miseczek i polewamy syropem klonowym wymieszanym z cynamonem. Kuskus podajemy udekorowany bitą śmietaną i plasterkiem pomarańczy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory