Lemoniada rabarbarowa
Lemoniada rabarbarowa
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Rabarbar - 300 g pokrojonego w drobne kawałkiCukier - 170 gSkórka z cytryny - z 1 owocuEstragon - 2 gałązkiSok cytrynowy - 125 mlLód - 2 szklanki kostekCytryna - 10 plastrów
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Rabarbar wkładamy do rondla, zalewamy 180 ml wody, dodajemy cukier i skórkę z cytryny, zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy 8-10 minut. Zdejmujemy z ognia, wrzucamy do rondla estragon, studzimy do temperatury pokojowej.
2 / 2
Przecedzamy (rabarbar i estragon wyrzucamy), łączymy z sokiem cytrynowym. Powstały syrop mieszamy z 1,25 l zimnej wody, lodem i plastrami cytryny. Przelewamy do dużych słoików, butelek z szeroką szyjką lub termosów.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory