Lemoniada rabarbarowa

Olga Badowska/Magazyn Kuchnia 29.05.2020 14:45
(brak ocen)
OCEŃ
Lemoniada rabarbarowa
Lemoniada rabarbarowa
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Rabarbar wkładamy do rondla, zalewamy 180 ml wody, dodajemy cukier i skórkę z cytryny, zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy 8-10 minut. Zdejmujemy z ognia, wrzucamy do rondla estragon, studzimy do temperatury pokojowej.

2 / 2

Przecedzamy (rabarbar i estragon wyrzucamy), łączymy z sokiem cytrynowym. Powstały syrop mieszamy z 1,25 l zimnej wody, lodem i plastrami cytryny. Przelewamy do dużych słoików, butelek z szeroką szyjką lub termosów.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.