Likier herbaciany

Anna Wrońska/Magazyn Kuchnia 18.12.2019 17:27
(brak ocen)
OCEŃ
Likier herbaciany
Likier herbaciany
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Zagotowujemy cukier z wodą. Gotujemy 2 minuty na mocnym ogniu, studzimy. Do innego garnka wsypujemy herbatę i zalewamy ją 600 ml wrzątku. Zaparzamy 3 minuty, potem cedzimy przez gęste sitko wyłożone gazą lub ręcznikiem papierowym i mieszamy z syropem oraz koniakiem. Przelewamy płyn do karafki, wkładamy rozkrojoną wzdłuż laskę wanilii, zamykamy i odstawiamy na co najmniej tydzień w chłodne miejsce.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.