Lody jogurtowe

Magazyn Kuchnia 25.09.2020 16:24
(brak ocen)
OCEŃ
Lody jogurtowe
Lody jogurtowe
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Wymieszaj jogurt z cukrem. Gęste sitko wyłóż kilkoma warstwami gazy, umieść nad miską i ostrożnie wlej jogurt. Przykryj i wstaw na noc do lodówki, aby wypłynął nadmiar wody.

2 / 2

Następnego dnia, gdy jogurt zgęstnieje, połącz go ze skórką cytrynową i wstaw na godzinę do zamrażalnika. Wymieszaj, przełóż do miseczek i udekoruj truskawkami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA