Lody jogurtowe
Lody jogurtowe
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Jogurt naturalny - 1,5 szklanki chudegoCukier - 1/2 szklankiSkórka z cytryny - 1 łyżkaTruskawki - 2 szklanki pokrojonych w plasterki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Wymieszaj jogurt z cukrem. Gęste sitko wyłóż kilkoma warstwami gazy, umieść nad miską i ostrożnie wlej jogurt. Przykryj i wstaw na noc do lodówki, aby wypłynął nadmiar wody.
2 / 2
Następnego dnia, gdy jogurt zgęstnieje, połącz go ze skórką cytrynową i wstaw na godzinę do zamrażalnika. Wymieszaj, przełóż do miseczek i udekoruj truskawkami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory