Lody limonkowe z sorbetem arbuzowym

Magazyn Kuchnia 01.07.2020 13:58
(brak ocen)
OCEŃ
Lody limonkowe z sorbetem arbuzowym
Lody limonkowe z sorbetem arbuzowym
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Robimy sorbet: miksujemy arbuza, odmierzamy dwie i pół szklanki miąższu. Dodajemy cukier, sok z limonki oraz alkohol i jeszcze raz miksujemy. Sorbet zamrażamy przez co najmniej godzinę - albo w maszynce do lodów, albo, jeśli jej nie mamy, w zamrażalniku, mieszając co 15-20 minut, aby nie powstały kryształki lodu.

2 / 3

Przygotowujemy lody: mleko miksujemy z sokiem i skórką z limonki, a następnie delikatnie łączymy z ubitą śmietaną. Mrozimy co najmniej 2 godziny w maszynce do lodów albo w zamrażalniku, postępując tak jak z sorbetem.

3 / 3

Podajemy w pucharkach - układamy na przemian lody i sorbet, formując je w kulki za pomocą specjalnej łyżki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps