Lody z karmelem i pistacjami

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 29.01.2021 17:22
(brak ocen)
OCEŃ
Lody z karmelem i pistacjami
Lody z karmelem i pistacjami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Podgrzewamy w rondelku cukier z 2 łyżkami wody. Kiedy powstanie karmel, wlewamy śmietanę, mieszamy, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystygnięcia. Pistacje obieramy z łupin i grubo siekamy, figi kroimy w paseczki.

2 / 2

Lody podajemy polane sosem karmelowym i posypane pistacjami oraz figami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.