Łosoś na plackach z kukurydzy

Magazyn Kuchnia 23.01.2020 15:48
(brak ocen)
OCEŃ
Łosoś na plackach z kukurydzy
Łosoś na plackach z kukurydzy
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Robimy ciasto na placki. Ziarna ścinamy z kolby ostrym nożem. Mieszamy z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem, kolendrą, sosem chilli, jajkiem, śmietanką i mąką. Odstawiamy na 15 minut. Przygotowujemy sałatkę. Awokado obieramy i kroimy w kostkę, mieszamy z posiekaną cebulą i osączonymi kaparami, dodajemy wino, odstawiamy na 10 minut. Na rozgrzanej oliwie smażymy 12 placków (po 2 minuty z każdej strony). Osączamy je na papierowym ręczniku. Układamy na talerzu po trzy placki na każdym kładziemy plaster łososia, który polewamy łyżką śmietany. Podajemy z sałatką.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA