Makaroniki z marcepanem

Magazyn Kuchnia/Bożena Sikoń 10.02.2021 16:03
(brak ocen)
OCEŃ
Makaroniki z marcepanem
Makaroniki z marcepanem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Ubijamy na sztywno białka z cukrem. Oddzielnie mieszamy cukier puder z migdałami. Do białka dodajemy mieszankę migdałową, mieszamy. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z gładką końcówką i wyciskamy równe porcje na blachę wyłożoną papierem. Makaroniki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 12 minut.

2 / 2

W międzyczasie przygotowujemy ganasz. Pokruszoną czekoladę zalewamy zagotowanym mlekiem i miksujemy, żeby składniki się połączyły, jednocześnie dodając masło. Gotowym ganaszem smarujemy spody makaroników.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps