Składniki (4porcje)
-
Białka - 2Cukier - 15 gCukier puder - 115 gMigdały mielone - 65 g
-
Ganasz:
Czekolada mleczna - 100 gMleko 3.2 proc. - 75 mlMasło - 30 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Ubijamy na sztywno białka z cukrem. Oddzielnie mieszamy cukier puder z migdałami. Do białka dodajemy mieszankę migdałową, mieszamy. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z gładką końcówką i wyciskamy równe porcje na blachę wyłożoną papierem. Makaroniki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 12 minut.
2 / 2
W międzyczasie przygotowujemy ganasz. Pokruszoną czekoladę zalewamy zagotowanym mlekiem i miksujemy, żeby składniki się połączyły, jednocześnie dodając masło. Gotowym ganaszem smarujemy spody makaroników.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory