Makrela w paście miso

Makrela w paście miso
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Makrela świeża - 1 (70 dag)Imbir - kawałek świeżego (1 dag)Bulion rybny - 300 mlCukier - 2 łyżkiSake - 60 ml, może być białe winoPasta miso - 12 dag
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makrelę pokrój w dzwonka o grubości 2 cm. Imbir obierz i pokrój w paseczki. Do rondla lub na patelnię wlej bulion, dodaj cukier i sake. Zagotuj, włóż makrelę, a na niej ułóż imbir. Gotuj na wolnym ogniu około 5 minut. Dodaj miso wymieszane z odrobiną wody. Gotuj jeszcze 10 minut na wolnym ogniu.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory