Maliny we własnym soku

Magazyn Kuchnia 20.08.2020 14:42
(brak ocen)
OCEŃ
Maliny we własnym soku
Maliny we własnym soku
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12 porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Owoce przebieramy, wsypujemy na sito, delikatnie płuczemy. 200 g malin wkładamy do rondla, zasypujemy cukrem, podgrzewamy 10 minut. 

2 / 2

W wyparzonych słoikach układamy resztę malin (niezbyt ciasno, żeby się nie pogniotły). Zalewamy je owocami uduszonymi z cukrem - powierzchnia płynu powinna sięgać 2 cm poniżej krawędzi słoika. Zakręcamy słoiki. Pasteryzujemy 25 minut w 90 st. C (woda ma lekko "pykać").

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps