Marchewkowa zupa

Magazyn Kuchnia/Anna Włodek 26.11.2020 16:25
(brak ocen)
OCEŃ
Marchewkowa zupa
Marchewkowa zupa
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rosół zagotowujemy. Cebulę obieramy, siekamy i smażymy na rozgrzanej oliwie wraz z imbirem, aż zmięknie (ok. 2 min). Do gotującego się rosołu dodajemy podsmażoną cebulę oraz obraną i posiekaną marchew. Zmniejszamy ogień i gotujemy, aż marchewki zmiękną (ok. 20 min). Miękkie warzywa miksujemy. Jeżeli zupa jest za gęsta, możemy ją rozrzedzić rosołem lub wrzącą wodą. Przed podaniem posypujemy ją kolendrą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA