Marchewkowa zupa

Marchewkowa zupa
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Bulion warzywny - 750 mlCebula - 1Oliwa - 1 łyżkaImbir - 1 łyżka świeżo tartegoMarchewka - 1 kgKolendra (natka) - 2 łyżki posiekanej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rosół zagotowujemy. Cebulę obieramy, siekamy i smażymy na rozgrzanej oliwie wraz z imbirem, aż zmięknie (ok. 2 min). Do gotującego się rosołu dodajemy podsmażoną cebulę oraz obraną i posiekaną marchew. Zmniejszamy ogień i gotujemy, aż marchewki zmiękną (ok. 20 min). Miękkie warzywa miksujemy. Jeżeli zupa jest za gęsta, możemy ją rozrzedzić rosołem lub wrzącą wodą. Przed podaniem posypujemy ją kolendrą.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory