Marmolada pomarańczowo-imbirowa

Magazyn Kuchnia/Adam Chrząstowski 05.01.2021 13:38
(brak ocen)
OCEŃ
Marmolada pomarańczowo-imbirowa
Marmolada pomarańczowo-imbirowa
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Pomarańcze i cytrynę dokładnie myjemy, ścieramy skórkę na drobnej tarce i wkładamy do rondla. Zalewamy półtorej szklanki wody i gotujemy 10 minut. Obieramy cytrusy z białej skórki i wycinamy trójkąciki czystego miąższu. Wkładamy je do wody (tej ze skórką), przykrywamy i gotujemy 20 minut. Zawartość garnka dopełniamy wodą do objętości 3 szklanek. Dodajemy imbir i cukier, gotujemy, mieszając, przez 4 minuty.

2 / 2

Zdejmujemy z ognia i mieszamy z cukrem żelującym. Odstawiamy na 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Marmoladą napełniamy wyparzone słoiczki, zakręcamy i pasteryzujemy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps