Składniki (12porcji)
-
Jajka - 2Masło - 30 g + łyżka do posmarowania formyJogurt naturalny - 150 gCukier - 100 g trzcinowegoMąka pszenna - 100 gProszek do pieczenia - 1.5 łyżeczkiMusli (muesli, granola) - 200 g niesłodzonegoBakalie - do posypania muffinekKonfitura wiśniowa - do posmarowania muffinek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Formę smarujemy masłem i wstawiany na pół godziny do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 200 st. C (180 st. C z termoobiegiem). Ubijamy jajka. Masło rozpuszczamy i mieszamy z jogurtem, cukrem i jajkami. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i 150 g muesli. Łączymy suche i mokre składniki, mieszamy łyżką tak, by pozostały grudki. Można dodać rodzynki lub inne bakalie. Pieczemy 15 minut, lekko studzimy, wyjmujemy z formy, smarujemy konfiturą i posypujemy resztą musli lub bakaliami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory