Muffiny jogurtowe

Magazyn Kuchnia 22.01.2020 15:24
(brak ocen)
OCEŃ
Muffiny jogurtowe
Muffiny jogurtowe
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Formę smarujemy masłem i wstawiany na pół godziny do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 200 st. C (180 st. C z termoobiegiem). Ubijamy jajka. Masło rozpuszczamy i mieszamy z jogurtem, cukrem i jajkami. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i 150 g muesli. Łączymy suche i mokre składniki, mieszamy łyżką tak, by pozostały grudki. Można dodać rodzynki lub inne bakalie. Pieczemy 15 minut, lekko studzimy, wyjmujemy z formy, smarujemy konfiturą i posypujemy resztą musli lub bakaliami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.