Składniki (4porcje)
-
Czekolada biała - 200 g czekolady białej E.WedelChałwa - 100 g chałwy Królewskiej E.WedelŚmietana 30 proc. - 500 g (400+100)Sezamki - 1 opakowanie sezamków AHA! E.WedelMaliny - do dekoracji
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Białą czekoladę połam na kawałki, dolej do niej 100 g śmietanki i rozpuść w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady dodaj pokruszoną chałwę i podgrzewaj dalej, cały czas mieszając, aż chałwa się rozpuści. Odstaw masę czekoladowo-chałwową do całkowitego ostygnięcia.
W osobnej misce ubij pozostałą część śmietanki (400 g). Ostudzoną masę czekoladowo-chałwową wymieszaj z dwiema łyżkami bitej śmietany, po czym przełóż masę do miski z bitą śmietaną i wymieszaj mikserem do połączenia składników.
Tak przygotowany mus wstaw do lodówki do czasu stężenia (na co najmniej 4 godziny). Porządnie schłodzony mus nałóż do pucharków i ozdób pokruszonymi sezamkami oraz świeżymi malinami.
Po więcej czekoladowych inspiracji zajrzyj na stronę http://wkuchnizwedlem.wedel.pl/
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory