Składniki (4porcje)
-
Masło - 100 g miękkiegoEstragon - 1 łyżeczka świeżo posiekanegoMusztarda francuska - 1-2 łyżeczki pełnoziarnistej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Masło wyjmujemy na godzinę z lodówki, aby stało się miękkie, a następnie mieszamy z wybranymi przez siebie składnikami.
2 / 3
Następnie owijamy pergamin plastikową folią, którą skręcamy po bokach jak najciaśniej (powinno to wyglądać jak wielki cukierek) i związujemy końce. Wkładamy masło do lodówki na 3-4 godz., aby powstał twardy wałeczek.
3 / 3
Gotową masę układamy na zwilżonym pergaminie i zwijamy w rulon (działanie to wymaga dużej staranności, powinna powstać szczelna tubka).
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory