Musztardowe masło z estragonem

Maria Szkop/Magazyn Kuchnia 15.02.2021 16:40
(brak ocen)
OCEŃ
Musztardowe masło z estragonem
Musztardowe masło z estragonem
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Masło wyjmujemy na godzinę z lodówki, aby stało się miękkie, a następnie mieszamy z wybranymi przez siebie składnikami.

2 / 3

Następnie owijamy pergamin plastikową folią, którą skręcamy po bokach jak najciaśniej (powinno to wyglądać jak wielki cukierek) i związujemy końce. Wkładamy masło do lodówki na 3-4 godz., aby powstał twardy wałeczek.

3 / 3

Gotową masę układamy na zwilżonym pergaminie i zwijamy w rulon (działanie to wymaga dużej staranności, powinna powstać szczelna tubka). 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA