Nalewka śliwkowa z węgierek

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 08.04.2021 16:01
(brak ocen)
OCEŃ
Nalewka śliwkowa z węgierek
Nalewka śliwkowa z węgierek
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Śliwki kroimy, zalewamy w gąsiorze wódką i spirytusem, zamykamy i odstawiamy w nasłonecznione miejsce na 5 tygodni. 

2 / 3

Rozpuszczamy cukier w 1/2 l gorącej wody, wlewamy do gąsiora, mieszamy i odstawiamy na 2-3 dni. 

3 / 3

Zlewamy nalewkę, klarujemy ją. Sklarowana dojrzewa min. 4 miesiące.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA