Nalewka wiśniowa

Nalewka wiśniowa
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Wiśnie myjemy, 1,2 kg drylujemy, resztę pozostawiamy z pestkami. Wkładamy do słoja, dodajemy cukier, zalewamy spirytusem. Odstawiamy na 6 tygodni, co pewien czas potrząsamy słojem. Zlewamy nastaw do innego słoja, zakręcamy, odstawiamy.
2 / 2
Wiśnie w słoju zalewamy wódką, pozostawiamy na trzy tygodnie. Odcedzamy, delikatnie wyciskamy płyn z owoców. Łączymy oba nastawy, filtrujemy (np. przez watę), rozlewamy do butelek. Odstawiamy na pół roku - rok.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory