Nalewka z czarnych porzeczek

Magazyn Kuchnia/Anna Wrońska 16.02.2021 12:25
(brak ocen)
OCEŃ
Nalewka z czarnych porzeczek
Nalewka z czarnych porzeczek
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Owoce przebieramy, myjemy, odszypułkowujemy, wkładamy do słoja, przesypując cukrem. Słój szczelnie zamykamy, odstawiamy w nasłonecznione miejsce na miesiąc. 

2 / 3

Powstały sok zlewamy i wstawiamy do lodówki, owoce w słoju zalewamy wódką i odstawiamy na 3 tygodnie.

3 / 3

Następnie zlewamy nalewkę do butelki, mieszamy z sokiem, dodajemy spirytus i odstawiamy na 2 miesiące. Sklarowana nalewka dojrzewa co najmniej 4 miesiące.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.