Nalewka z pigwy

Nalewka z pigwy
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Dojrzałe, umyte owoce pigwowca kroimy na plasterki, odrzucając pestki, i wrzucamy do słoja. Zasypujemy cukrem. Zakręcamy i odstawiamy na 2 dni, potrząsając nim od czasu do czasu, aby cukier się rozpuścił.
2 / 3
Po tym czasie dolewamy alkohol. Zakręcamy i pozostawiamy w ciemnym miejscu na ok. 6 tygodni.
3 / 3
Zlewamy nalewkę do butelek, a owoce znów zasypujemy małą ilością cukru, aby wyciągnął resztę alkoholu z owoców. Gdy się rozpuści, dodajemy do butelek z nalewką, korkujemy i pozostawiamy do zimy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory