Penne z salami i rukolą
Penne z salami i rukolą
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Salami - 300 g pikantnego lub kiełbasek chorizo pokrojonych w plastryKapary - 2 łyżeczki słonych, osączonych z zalewyCzosnek - 2 posiekane ząbkiRukola - 250 g z usuniętymi ogonkamiMakaron penne - 400 gSer kozi twardy - 200 g pokrojonego na plastryPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na średnim ogniu rozgrzewamy patelnię bez tłuszczu, wkładamy salami, smażymy 4 minuty, aż będzie chrupiące. Dodajemy kapary i czosnek, smażymy kolejną minutę. Dodajemy rukolę i prażymy, mieszając, aż straci jędrność. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, przekładamy do ogrzanej miski, mieszamy z salami i warzywami. Wykładamy na talerze, na wierzchu każdej porcji kładziemy plastry sera i posypujemy pieprzem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory