Penne z salami i rukolą

Adam Adamczyk/Magazyn Kuchnia 14.02.2020 14:24
(brak ocen)
OCEŃ
Penne z salami i rukolą
Penne z salami i rukolą
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Na średnim ogniu rozgrzewamy patelnię bez tłuszczu, wkładamy salami, smażymy 4 minuty, aż będzie chrupiące. Dodajemy kapary i czosnek, smażymy kolejną minutę. Dodajemy rukolę i prażymy, mieszając, aż straci jędrność. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy, przekładamy do ogrzanej miski, mieszamy z salami i warzywami. Wykładamy na talerze, na wierzchu każdej porcji kładziemy plastry sera i posypujemy pieprzem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps