Składniki (4porcje)
-
Mleko 2.0 proc. - 2 szklankiCukier - 2 łyżkiCynamon - 1 laskaCzekolada deserowa - 1 tabliczka posiekanej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Mleko zagotowujemy. Pokruszony cynamon podgrzewamy z cukrem na patelni, aż cukier się skarmelizuje. Gorące mleko wlewamy na patelnię i mieszamy, dopóki cukier się nie rozpuści. Dodajemy czekoladę i, cały czas podgrzewając, mieszamy, aż krem nabierze aksamitnej konsystencji.
2 / 2
Wyjmujemy cynamon i napowietrzamy krem, miksując w blenderze lub ubijaczu do mleka. Czekoladowy mus podajemy z piankami marshmallows, ze spienionym mlekiem lub z owocami sezonowymi.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory