Pianka czekoladowa

Magda Duklas/Magazyn Kuchnia 25.02.2020 17:30
(brak ocen)
OCEŃ
Pianka czekoladowa
Pianka czekoladowa
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Mleko zagotowujemy. Pokruszony cynamon podgrzewamy z cukrem na patelni, aż cukier się skarmelizuje. Gorące mleko wlewamy na patelnię i mieszamy, dopóki cukier się nie rozpuści. Dodajemy czekoladę i, cały czas podgrzewając, mieszamy, aż krem nabierze aksamitnej konsystencji. 

2 / 2

Wyjmujemy cynamon i napowietrzamy krem, miksując w blenderze lub ubijaczu do mleka. Czekoladowy mus podajemy z piankami marshmallows, ze spienionym mlekiem lub z owocami sezonowymi. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.