Składniki (4porcje)
-
Mleko 2.0 proc. - 2 szklankiCukier - 2 łyżkiCynamon - 1 laskaCzekolada deserowa - 1 tabliczka posiekanej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Mleko zagotowujemy. Pokruszony cynamon podgrzewamy z cukrem na patelni, aż cukier się skarmelizuje. Gorące mleko wlewamy na patelnię i mieszamy, dopóki cukier się nie rozpuści. Dodajemy czekoladę i, cały czas podgrzewając, mieszamy, aż krem nabierze aksamitnej konsystencji.
2 / 2
Wyjmujemy cynamon i napowietrzamy krem, miksując w blenderze lub ubijaczu do mleka. Czekoladowy mus podajemy z piankami marshmallows, ze spienionym mlekiem lub z owocami sezonowymi.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory
- Wirtualny alkomat
- Kalkulator opłacalności montażu instalacji LPG
- Mile na kilometry
- Kalkulator rozmiaru opon
- Kalkulator zużycia paliwa
- Kalkulator mocy
- Ile kalorii mają frytki?
- Przelicznik: centymetry (cm) i cale (in) na stopy (ft)
- Przelicz Nm na lb/ft i kGm
- Kalkulator mocy - przelicznik kW/KM. Sprawdź kalkulator online
- Kalkulator momentu obrotowego