Pianki z migdałami

Maria Szkop, Magazyn Kuchnia 14.01.2021 15:48
(brak ocen)
OCEŃ
Pianki z migdałami
Pianki z migdałami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (30porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Zagotowujemy cukier, syrop i wodę, co jakiś czas mieszając. Gdy masa będzie prawie gotowa, ubijamy białka na sztywną pianę. Do piany dodajemy aromat i powoli wlewamy gorącą masę, miksując wszystko na średnich obrotach, aż piana zacznie gęstnieć. Dodajemy posiekane migdały i jeszcze raz mieszamy. 

2 / 2

Na papierze do pieczenia układamy łyżką porcje pianki. Powinny trzymać swój kształt. Pozostawiamy do wyschnięcia na kilka godzin. Przechowujemy w hermetycznym pojemniku.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.