Pianki z migdałami
Pianki z migdałami
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (30porcji)
-
Cukier - 550 gSyrop kukurydziany - 260 ml (do kupienia w delikatesach i sklepach ze zdrową żywnością)Woda - 150 mlBiałka - 2 z dużych jajekAromat waniliowy - łyżeczkaMigdały - 100 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Zagotowujemy cukier, syrop i wodę, co jakiś czas mieszając. Gdy masa będzie prawie gotowa, ubijamy białka na sztywną pianę. Do piany dodajemy aromat i powoli wlewamy gorącą masę, miksując wszystko na średnich obrotach, aż piana zacznie gęstnieć. Dodajemy posiekane migdały i jeszcze raz mieszamy.
2 / 2
Na papierze do pieczenia układamy łyżką porcje pianki. Powinny trzymać swój kształt. Pozostawiamy do wyschnięcia na kilka godzin. Przechowujemy w hermetycznym pojemniku.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory