Pieczone banany z wiśniami

Pieczone banany z wiśniami
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Banan - 6Czekolada gorzka - 1 tabliczkaLody waniliowe - 12 kulek
-
Sos:
Wiśnie - 40 dag mrożonych, drylowanychCukier - 10 dagCukier waniliowy - 1 łyżeczkaWiśniówka - kieliszek (może być maraschino lub kirsch)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Banany obieramy, nacinamy wzdłuż w kilku miejscach, wciskamy w szczeliny malutkie kawałki czekolady. Zawijamy owoce w folię aluminiową i pieczemy 30 min w 180 st. C.
2 / 3
Przygotowujemy sos. Mrożone wiśnie smażymy z cukrem. Gdy puszczą sok, dodajemy cukier waniliowy i likier.
3 / 3
Upieczone banany wykładamy na talerzyki, dodajemy po dwie kulki lodów waniliowych, polewamy bardzo gorącym sosem i natychmiast podajemy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory