Składniki (4porcje)
-
Papryka czerwona - 3Papryka żółta - 3Oliwa - 1/4 szklankiCzosnek - 3 ząbkiPomidorki cherry - po 24 czerwone i żółteKapary - 3 łyżkiTymianek świeży - 2 łyżkiSól morska - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Papryki myjemy, kroimy na połówki, oczyszczamy z pestek i kładziemy na posmarowanej oliwą blasze przecięciem do góry. Wnętrza papryk smarujemy oliwą, wkładamy do każdej po kilka plasterków czosnku i po 4 pomidorki - do żółtych papryk czerwone, do czerwonych - żółte. Pomidorki możemy wcześniej delikatnie naciąć na krzyż. Posypujemy kaparami, tymiankiem, solą oraz pieprzem i polewamy resztą oliwy. Pieczemy 35 minut w 220°C. Lekko studzimy i podajem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory