Pieczone zielone renklody

Magazyn Kuchnia 24.02.2020 16:03
(brak ocen)
OCEŃ
Pieczone zielone renklody
Pieczone zielone renklody
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Renklody układamy jedna obok drugiej w dużym żaroodpornym naczyniu lub w kilku mniejszych.

2 / 4

Polewamy sokiem pomarańczowym, wtykamy pomiędzy śliwki gwiazdki anyżu, skrapiamy syropem klonowym bądź miodem.

3 / 4

Pieczemy 30 minut - śliwki powinny być miękkie, ale nie mogą się rozpadać, toteż kontrolujemy ich stan podczas pieczenia.

4 / 4

Podajemy z jogurtem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.