Pietruszka z syropem klonowym i gorczycą

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 12.06.2020 13:34
(brak ocen)
OCEŃ
Pietruszka z syropem klonowym i gorczycą
Pietruszka z syropem klonowym i gorczycą
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

 

Umytą i obraną pietruszkę gotujemy przez 15 minut w osolonym wrzątku z grudką masła i ziołami (tymiankiem i liściem laurowym lub innymi ulubionymi ziołami). Pietruszka ma być miękka, ale jędrna. Odcedzamy ją, mieszamy z syropem klonowym i łyżką musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy).

2 / 2

Wkładamy pietruszkę w sosie musztardowo-klonowym na 10 min do piekarnika (160°C), by sos się skarmelizował.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.