Składniki (4porcje)
-
Pietruszka - 30 dag korzeniaMasło - 1 łyżeczkaTymianek świeży - 1 gałązkaLiść laurowy - 1Syrop klonowy - 3 łyżkiMusztarda francuska - 1 łyżka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Umytą i obraną pietruszkę gotujemy przez 15 minut w osolonym wrzątku z grudką masła i ziołami (tymiankiem i liściem laurowym lub innymi ulubionymi ziołami). Pietruszka ma być miękka, ale jędrna. Odcedzamy ją, mieszamy z syropem klonowym i łyżką musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy).
2 / 2
Wkładamy pietruszkę w sosie musztardowo-klonowym na 10 min do piekarnika (160°C), by sos się skarmelizował.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory