Pikantny dżem żurawinowo-musztardowy

Cranberry Marketing Committee/Magazyn Kuchnia 30.01.2020 16:18
(1 ocena)
OCEŃ
Pikantny dżem żurawinowo-musztardowy
Pikantny dżem żurawinowo-musztardowy
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Żurawiny wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy zmieloną gorczycę, ocet, ziarna gorczycy, przeciętą wzdłuż papryczkę chilli, cukier żelujący i dokładnie mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu przez 3 minuty, cały czas mieszając. Wlewamy sok z cytryny. Rozlewamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i stawiamy dnem do góry na 10 minut. Dżem pasuje do kozich i owczych serów oraz do serów pleśniowych. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA