Płonące banany

Magazyn Kuchnia 27.05.2020 13:10
(brak ocen)
OCEŃ
Płonące banany
Płonące banany
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Banany obierz i przekrój wzdłuż na połówki. Jeśli nie są wystarczająco dojrzałe, posyp je cukrem. Jajko roztrzep widelcem w głębokim talerzu. Połówki bananów panieruj w mące i jajku.

2 / 2

Na dużej patelni rozgrzej masło, usmaż banany. W rondelku rozgrzej rum. Banany ułóż na dużym talerzu, skrop rumem. Przed podaniem zapal. Możesz podawać z orzechami lub daktylami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.