Pomarańcze w syropie

Magazyn Kuchnia 25.09.2020 15:59
(brak ocen)
OCEŃ
Pomarańcze w syropie
Pomarańcze w syropie
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Pomarańczowe fileciki przełóż do szklanej miski, odstaw. Zagotuj wodę z cukrem w rondelku na małym ogniu. Gotuj 15 minut, co jakiś czas mieszając, aż syrop zgęstnieje. 

2 / 2

Teraz dodaj wodę różaną, wymieszaj. Syropem polej cząstki pomarańczy, odstaw do ostygnięcia. Podawaj po schłodzeniu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.