Porzeczkowe lody na patyku - na czerwonym winie

Alicja Rokicka/Magazyn Kuchnia 23.11.2020 17:23
(brak ocen)
OCEŃ
Porzeczkowe lody na patyku - na czerwonym winie
Porzeczkowe lody na patyku - na czerwonym winie
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Wino wlewamy do kielicha blendera, wsypujemy 1/2 szklanki porzeczek i miksujemy. Przelewamy masę do przygotowanych foremek na lody, dorzucając po kilka świeżych owoców.

2 / 2

Foremki wkładamy do zamrażalnika. Po 15 minutach wyjmujemy, przebijamy się przez lekko zamrożoną warstwę i wtykamy do środka patyczki. Zamrażamy przez kolejne 20 minut.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.