Składniki (12porcji)
-
Masło - kostkaCukier - 1/2 szklankiKakao - 2 łyżkiGalaretka cytrynowa - opakowanieHerbatniki - paczkaBakalie - szklankaWafle - paczka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Masło, cukier i kakao mieszamy i zagotowujemy na małym ogniu. Galaretkę robimy wg receptury na opakowaniu, ale używając połowy wody.
2 / 4
Dodajemy do gorącej masy kakaowej: galaretkę, pokruszone herbatniki, bakalie i połamane wafle, odkładając dwa całe wafle na bok.
3 / 4
Zwilżamy je wodą lub mlekiem, a gdy zmiękną, grubo smarujemy jeden z nich ostudzoną masą z bakaliami; nakrywamy drugim waflem i zwijamy całość w roladę. Zawijamy 'salceson' w folię i schładzamy przez noc w lodówce.
4 / 4
Odstawiamy do ostygnięcia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory