Rolada z wafli z masą kakaowo-cytrynową

Magazyn Kuchnia 19.11.2020 15:09
(brak ocen)
OCEŃ
Rolada z wafli z masą kakaowo-cytrynową
Rolada z wafli z masą kakaowo-cytrynową
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Masło, cukier i kakao mieszamy i zagotowujemy na małym ogniu. Galaretkę robimy wg receptury na opakowaniu, ale używając połowy wody. 

2 / 4

Dodajemy do gorącej masy kakaowej: galaretkę, pokruszone herbatniki, bakalie i połamane wafle, odkładając dwa całe wafle na bok. 

3 / 4

Zwilżamy je wodą lub mlekiem, a gdy zmiękną, grubo smarujemy jeden z nich ostudzoną masą z bakaliami; nakrywamy drugim waflem i zwijamy całość w roladę. Zawijamy 'salceson' w folię i schładzamy przez noc w lodówce.

 

4 / 4

Odstawiamy do ostygnięcia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA