Sałatka pomidorowa

Magazyn Kuchnia/Wojciech Modest Amaro 16.02.2021 12:35
(brak ocen)
OCEŃ
Sałatka pomidorowa
Sałatka pomidorowa
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (0porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Pomidory malinowe kroimy na plasterki, układamy na talerzu, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na suchej patelni prażymy na złoto orzeszki pinii, na koniec wlewamy oliwę i odstawiamy na 10 min. Orzeszki z oliwą przekładamy do miski, dodajemy ocet, doprawiamy solą i pieprzem.

2 / 3

Brzoskwinie kroimy na kawałki i wrzucamy do dressingu z orzeszkami na 5 min. Pomidorki cherry blanszujemy, następnie hartujemy w zimnej wodzie i obieramy. Wrzucamy do dressingu, dodajemy listki bazylii. 

3 / 3

Mieszamy, wyjmujemy z dressingu i układamy na talerzu. Obok wykładamy łyżką serek wymieszany z pudrem z suszonych oliwek. Całość skrapiamy dressingiem i, używając łyżki, dekorujemy orzeszkami. Pozostałe dwa pomidory przekrawamy i wydrążamy, układamy ich miąższ na talerzu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps