Sałatka tunezyjska
Sałatka tunezyjska
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Pomidory - 25 dag pokrojonych w kostkęPapryka czerwona - 15 dag pokrojonej w kostkęPepperoni - 10 dag posiekanej paprykiOgórek szklarniowy - 1 pokrojony w kostkę i obranyCebula - 1 duża posiekanaMięta - świeżaOcet winny - 2 łyżkiOliwa - 6 łyżekJajka - 2 na twardoTuńczyk w oleju - 10 dagKapary - 1 łyżkaOliwki czarne - 10Cytryna - 1 pokrojona w plasterki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Połącz wszystkie pokrojone warzywa, dodaj miętę, sól i ocet. Wymieszaj, skrop oliwą. Przykryj warstwą jajek na twardo, tuńczyka, kaparów i oliwek, udekoruj plasterkami cytryny. Podawaj po schłodzeniu.
2 / 2
Kto był na wakacjach w Tunezji, pamięta pewnie tę kolorową sałatkę z tuńczykiem. Kuchnia krajów Maghrebu jest podobna do włoskiej, bałkańskiej, czasami nawet da się zauważyć wpływy francuskie.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory