Sałatka z makaronem ryżowym

Magazyn Kuchnia 30.01.2020 12:39
(brak ocen)
OCEŃ
Sałatka z makaronem ryżowym
Sałatka z makaronem ryżowym
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Na dużym półmisku poukładaj najpierw pojedyncze liście sałaty (lub arkusze papieru ryżowego). Ogórka obierz, przekrój wzdłuż na połowę, usuń nasionka (najlepiej łyżeczką). Połówki pokrój w cienkie plasterki. Marchewki obierz i pokrój w cieniutkie paseczki. Ogórka i marchewki ułóż na sałacie, udekoruj gwiazdkami karamboli. Makaron ryżowy przełóż do miski z ciepłą wodą (powinien być całkowicie przykryty). Odstaw na 20 minut, aby napęczniał, przełóż na sitko i osącz. W oddzielnym naczyniu zagotuj wodę, wrzuć makaron, szybko porozdzielaj pałeczkami i gotuj 3 sekundy (makaron powinien być miękki, ale wciąż sprężysty). Dokładnie osącz z wody i ułóż na półmisku z sałatką.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.