Sałatka z owoców morza i kopru włoskiego
Sałatka z owoców morza i kopru włoskiego
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Krewetki - 10 ugotowanych rozmiar 16/20 z ogonkamiKalmary - 1 pokrojony w cienkie krążkiNatka pietruszki - 1 pęczekKoper włoski (fenkuł) - 1 bulwa pokrojona w cienkie plastrySeler naciowy - 2 łodygi razem z listkami pokrojone w cienkie plasterkiPeperoncino - 1Sól morska - do smakuCytryna - 1Oliwa - 100 mlOcet winny - 100 ml
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Krewetki i kalmara sparz we wrzącej wodzie z octem winnym, odstaw na 10 minut. Wymieszaj z selerem, koprem, natką, oliwą i sokiem z cytryny, przypraw solą i peperoncino. Podawaj od razu po przygotowaniu.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory