Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Materiały partnera 06.02.2020 12:51
(1 ocena)
OCEŃ
Sałatka z ryżem i tuńczykiem
Sałatka z ryżem i tuńczykiem
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W garnku z wrzącą wodą rozpuść Bulionetkę drobiową Knorr, a następnie dodaj ryż i ugotuj go na sypko. Odstaw do ostygnięcia. Pokrój czosnek na cienkie plastry, zrumień delikatnie na patelni z oliwą, a następnie przełóż do osobnego naczynia. Odsącz tuńczyka z zalewy, oczyść paprykę z pestek i pokrój ją w drobną kostkę, a pomidorki cherry przekrój na połówki. Wymieszaj tuńczyka z warzywami, ryżem i plasterkami czosnku. Połącz zawartość opakowania sosu czosnkowo-ziołowego Knorr z odrobiną wody i oliwą z oliwek, żeby sałatka zyskała wyrazisty smak. Posiekaj drobno chilli oraz kolendrę, wymieszaj z sokiem z cytryny. Polej sałatkę powstałym w ten sposób sosem. Udekoruj całość pomidorkami i jogurtem. Podawaj z bagietką. (przepisy.pl)

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.