Salsa żurawinowa
Salsa żurawinowa
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (5porcji)
-
Żurawina świeża - 3 szklankiCebula czerwona - 0.25 szklanki posiekanejChili - 0.5 papryczkiLimonka - 2 łyżeczki soku z limonkiKolendra (natka) - 1 łyżeczka posiekanych liściCukier - 1 szklankaKumin (kmin rzymski) - 0.25 łyżeczki mielonego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Cukier zalej 0.5 szklanki wody, zagotuj, dodaj przebrane i opłukane żurawiny. Gotuj 20 minut na małym ogniu, ostudź, połącz z pozostałymi składnikami i delikatnie wymieszaj. Podawaj (w temperaturze pokojowej) do mięsa, serów i ryb. Przechowuj w lodówce.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory