Sangria klasyczna
Sangria
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (8porcji)
-
Pomarańcze - 6Cytryna - 3Rum - 80 mlWino czerwone - 3 butelki cabernetWoda mineralna - 2 litry niegazowanejCukier - 5 łyżekMalaga - 200 ml, może być madera
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pomarańcze dokładnie myjemy i wraz ze skórką kroimy w kostkę. Z cytryn wyciskamy sok. Pokrojone pomarańcze wkładamy do dużej wazy, zalewamy sokiem z cytryn, rumem, maderą lub malagą i słodzimy. Wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy i wstawiamy na godzinę do lodówki. Przed podaniem dolewamy wino i wodę mineralną. Mieszamy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory