Sangria tradycyjna

Sangria
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (5porcji)
-
Cytryna - 2Pomarańcze - 3Wino czerwone - 2 butelkiCukier - 2 łyżkiCynamon - 2 łyżeczkiWanilia - 1 laskaLikier pomarańczowy - 1/2 szklanki wytrawnego; koniaku lub rumuLemoniada - butelka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sangrię sporządza się dzień, a nawet dwa dni wcześniej. Obieramy uprzednio wyszorowane i sparzone cytryny i pomarańcze w naprzemienne paski (z góry na dół) - pasek obrany, pasek ze skórką. Tak karbowane owoce kroimy w talarki. Macerujemy w posłodzonym winie z dodatkiem cynamonu i wanilii, w dużej wazie. Dolewamy likier i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem dodajemy butelkę bardzo zimnej lemoniady. Można dorzucić też inne owoce: jabłka, gruszki, morele.A jeśli się komuś nie chce? To już nic nie można poradzić
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory