Sangria tradycyjna

Kinga A. Kłosińska/Magazyn Kuchnia 07.02.2020 11:42
(brak ocen)
OCEŃ
Sangria tradycyjna
Sangria
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Sangrię sporządza się dzień, a nawet dwa dni wcześniej. Obieramy uprzednio wyszorowane i sparzone cytryny i pomarańcze w naprzemienne paski (z góry na dół) - pasek obrany, pasek ze skórką. Tak karbowane owoce kroimy w talarki. Macerujemy w posłodzonym winie z dodatkiem cynamonu i wanilii, w dużej wazie. Dolewamy likier i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem dodajemy butelkę bardzo zimnej lemoniady. Można dorzucić też inne owoce: jabłka, gruszki, morele.A jeśli się komuś nie chce? To już nic nie można poradzić

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.