Sernik z brzoskwiniami

Paulina Kolondra, Magazyn Kuchnia 06.12.2019 10:47
(brak ocen)
OCEŃ
Sernik z brzoskwiniami
Sernik z brzoskwiniami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie : powyżej godziny

Składniki (12porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ser mielemy w maszynce do mięsa. Masło ucieramy z cukrem pudrem, wbijając po jednym żółtku. Dodajemy zmielony ser oraz budyń. Gdy masa serowa stanie się gładka, łączymy ją z ubitą pianą z białek, delikatnie mieszając łyżką. Masę dzielimy na dwie części. Pierwszą przekładamy do posmarowanej masłem tortownicy, tak aby sięgała do 2-3 cm jej wysokości. Układamy na niej osączone z syropu brzoskwinie i przykrywamy resztą masy serowej. Pieczemy 50 minut w 180 st. C. Studzimy w piekarniku. Kiedy sernik będzie letni, wyciągamy go i kroimy na porcje. Uwaga: smak sernika możemy wzbogacić, dodając do masy pokrojoną i usmażoną skórkę pomarańczową oraz ekstrakt waniliowy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps