Sernik z brzoskwiniami
Sernik z brzoskwiniami
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie : powyżej godziny
Składniki (12porcji)
-
Twaróg półtłusty - 1 kgMasło - 200 gCukier puder - szklankaJajka - 6Budyń waniliowy - opakowanieBrzoskwinie z puszki - puszka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ser mielemy w maszynce do mięsa. Masło ucieramy z cukrem pudrem, wbijając po jednym żółtku. Dodajemy zmielony ser oraz budyń. Gdy masa serowa stanie się gładka, łączymy ją z ubitą pianą z białek, delikatnie mieszając łyżką. Masę dzielimy na dwie części. Pierwszą przekładamy do posmarowanej masłem tortownicy, tak aby sięgała do 2-3 cm jej wysokości. Układamy na niej osączone z syropu brzoskwinie i przykrywamy resztą masy serowej. Pieczemy 50 minut w 180 st. C. Studzimy w piekarniku. Kiedy sernik będzie letni, wyciągamy go i kroimy na porcje. Uwaga: smak sernika możemy wzbogacić, dodając do masy pokrojoną i usmażoną skórkę pomarańczową oraz ekstrakt waniliowy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory