Śledź z suszonymi śliwkami w sosie ze śliwowicy i octu winnego

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 04.02.2020 16:47
(brak ocen)
OCEŃ
Śledź z suszonymi śliwkami w sosie ze śliwowicy i octu winnego
Śledź z suszonymi śliwkami w sosie ze śliwowicy i octu winnego
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Śledzie odcedzamy, płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w 2-cm kostkę. Siekamy drobno cebulę, śliwki moczymy przez godzinę w gorącej wodzie. W osobnym naczyniu mieszamy dokładnie śliwowicę z cukrem, octem i oliwą. Śledzie, cebulę oraz pokrojone połówki śliwek wkładamy do marynaty i odstawiamy na przynajmniej 3 godziny do lodówki.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps