Śliwki w armaniaku

Śliwki w armaniaku
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Umyj i osusz śliwki, pozostaw pestki. Ponakłuwaj widelcem, ułóż w umytych i wyparzonych słojach, przesypując warstwy owoców cukrem.
2 / 3
Do każdego słoja włóż po kawałeczku cynamonu. Do słoi wlej tyle armaniaku, aby śliwki były przykryte. Na wierzchu ułóż kółka wycięte z folii, potem szczelnie zamknij słoje i odwróć je dnem do góry. Przenieś w ciemne, suche i chłodne miejsce, pozostaw na 10 tygodni. Od czasu do czasu odwracaj słoje dnem do dołu, potem znowu dnem do góry, aby cukier zupełnie się rozpuścił, bo inaczej nalewka nie będzie przejrzysta.
3 / 3
Po otwarciu słoja nalewkę przechowuj w lodówce. Śliwki z nalewki możesz podawać same, z lodami lub bitą śmietaną.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Wybory
- Kiedy głos jest nieważny? Jak głosować w wyborach parlamentarnych?
- Kto może głosować w wyborach?
- Wybory parlamentarne a frekwencja
- OBWE - co to za organizacja?
- Głosowanie przez pełnomocnika
- Jak głosować poza miejscem zameldowania?
- Wybory parlamentarne - na czym polegają?
- Głosowanie korespondencyjne - co to jest? Kto może skorzystać?
- Jak głosować poza miejscem zamieszkania?
- Karta do głosowania - jak ją wypełnić? Na co zwrócić uwagę?
- Kodeks wyborczy - nowelizacja i ważne zmiany w 2023 r.
- Jak głosować za granicą?
-
Plotki
-
Kalkulatory