Sok marchewkowo-jabłkowy z imbirem

Sok marchewkowo-jabłkowy z imbirem
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (8porcji)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jabłka obieramy i przepuszczamy przez sokowirówkę. Usuwamy pianę z wierzchu, odmierzamy litr soku. Obrane marchewki także przepuszczamy przez sokowirówkę, odmierzamy 850 ml soku. Następnie wyciskamy sok z imbiru, odmierzamy 2-3 łyżki. W dużym naczyniu mieszamy wszystkie soki, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podajemy z lodem. Uwaga: jeśli nie mamy w domu sokowirówki, możemy użyć jednodniowego soku marchewkowego oraz nie pasteryzowanego soku jabłkowego. Jeśli napój ma być przeznaczony dla dorosłych, sok jabłkowy można zastąpić bardzo zimnym cydrem. Aby otrzymać sok z imbiru, należy pokroić obrany korzeń na kawałeczki, zmiksować go w blenderze, a następnie zawinąć w podwójnie złożoną gazę i mocno wycisnąć.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory