Sok z czarnych jagód

Magazyn Kuchnia 04.08.2020 16:50
(brak ocen)
OCEŃ
Sok z czarnych jagód
Sok z czarnych jagód
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Jagody przebieramy, myjemy, osączamy na sicie. Wsypujemy do rondla, zalewamy 1/3 szklanki wody, dodajemy cukier. Podgrzewamy 10-15 minut, cały czas mieszając. Przecieramy jagody przez drobne sitko.

2 / 2

Sok przelewamy do butelek lub słoików, zakręcamy. Pasteryzujemy 15 minut w 90 st. C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.