Sola w foliowej kieszonce
Sola w foliowej kieszonce
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (1porcja)
-
Sola - 60 dag filetówPrzyprawa do ryb - łyżeczka (lub sól i biały pieprz)Cytryna - 2Masło - 20 dag ziołowego lub czosnkowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Filety natrzyj przyprawą do ryb, każdy ułóż na dużym kawałku folii posmarowanej masłem ziołowym lub czosnkowym.
2 / 3
Pozostałe masło zetrzyj na wiórki i posyp nim ryby. Na każdym filecie ułóż plasterki cytryny. Złóż folię ponad rybą, tak aby powstała torebka. Wzmocnij jej brzegi, kilkakrotnie je zaginając.
3 / 3
Przygotowane pakieciki z rybami ułóż na rozgrzanym grillu i piecz, aż w środku wytworzy się tyle pary, że zaczną przypominać poduszeczki.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory