Sola w foliowej kieszonce

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 08.04.2021 16:00
(brak ocen)
OCEŃ
Sola w foliowej kieszonce
Sola w foliowej kieszonce
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Filety natrzyj przyprawą do ryb, każdy ułóż na dużym kawałku folii posmarowanej masłem ziołowym lub czosnkowym. 

2 / 3

Pozostałe masło zetrzyj na wiórki i posyp nim ryby. Na każdym filecie ułóż plasterki cytryny. Złóż folię ponad rybą, tak aby powstała torebka. Wzmocnij jej brzegi, kilkakrotnie je zaginając. 

3 / 3

Przygotowane pakieciki z rybami ułóż na rozgrzanym grillu i piecz, aż w środku wytworzy się tyle pary, że zaczną przypominać poduszeczki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.