Sorbet jagodowy

Magazyn Kuchnia 04.02.2021 15:41
(brak ocen)
OCEŃ
Sorbet jagodowy
Sorbet jagodowy
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Przygotuj sorbet: wymieszaj jagody z cukrem, rozgotuj na maleńkim ogniu. Zdejmij z ognia, ostudź. Dodaj sok z cytryny i syrop z cukru, zmiksuj. Przetrzyj przez gęste sitko, przelej do miseczki i zamroź, co pół godziny mieszając. 

2 / 2

W tym czasie przygotuj sos cytrynowo-estragonowy: wymieszaj w rondelku wszystkie składniki, zagotuj, zdejmij z ognia, przykryj i odstaw, aby sos nabrał zapachu estragonu. Przecedź i wstaw do lodówki. Podawaj do sorbetu. Przed podaniem posyp deser całymi jagodami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps